Egyházközségi zarándoklat 

2023. október 6-8. Bakonybél - Zirc

Nagyböjti lelki programunk során az élő Istennel való személyes kapcsolatunkra figyeltünk, ehhez kapcsolódva, mintegy folytatásként 2023. őszén a bakonybéli monostorba látogatunk.

Lelki programunk fő célja, hogy rátaláljunk az élő Isten jelenlétére saját életünkben azzal a plébániai közösséggel, ahol élünk.

A bakonybéli monostorban olyan emberek élnek, akik Isten személyes meghívására, azaz személyes kapcsolatfelvételére egész életükkel válaszolnak. A lelki program során lesz lehetőségünk tanulni tőlük, beszélgetni velük és tapasztalatot szerezni Isten jelenlétéről a munka, pihenés, imádság ritmusában. A szerzetesekkel való találkozás során betekintést kaphatunk: hogyan lehet az élő Isten jelenlétét megtapasztalni a hétköznapok során.

A Főnix-programot indító kérdőívre adott válaszokban egyértelműen megjelent az az igény, hogy egyházközségi programjaink valódi közösségi élményt is nyújtsanak, és minél több korosztály közös részvételére legyen mód. A szervezés során igyekszünk erre is tekintettel lenni.

A zarándoklat során különböző módokon járhatod be a Bakonybélig tartó fizikai utat. Lesz gyalogos, kerékpáros és buszos csoport.

A gyalogos csoport tagjai több távolság között választhatnak: a hosszabb távot választók pénteken este egyénileg érkeznek a zirci szállásra, és onnan szombaton korán reggel indulnak Bakonybélbe. A rövidebb távot választók útközben csatlakoznak be a gyalogtúrába – így választásuk szerint érkezhetnek akár pénteken, akár szombat reggel.

A buszos csoport szombaton reggel indul Zugligetből közvetlenül Bakonybélbe, a bakonybéli program kezdetére.

A kerékpáros csoport tagjait arra kérjük, hogy péntek estig egyénileg érkezzenek meg a zirci szállásra, és onnan szombaton reggel indul a kerékpáros zarándoklat Bakonybélbe.

A szombati vacsora és szállás, valamint a vasárnapi közös program valamennyi résztvevőnek Zircen lesz, és a zarándoklatot Zircen egy közös ünnepi szentmisével zárjuk.

Bár szombaton a bakonybéli szerzetesek által vezetett lelki program alsó korhatára 16 év lesz, de erre az időre tervezünk a kisebbeknek más programot. Ezen túl pedig a gyaloglás, kerékpározás élményét, továbbá az egész hétvége közösségi élményeit a kisebb korosztály is átélheti - így szeretettel hívunk mindenkit 0-99 éves korig.

Jelentkezni a EZEN a linken keresztül, a google űrlap kitöltésével lehet.

Szeretnénk kérni, hogy minél előbb jelentkezzetek: egyrészt ez megkönnyítené a szállás és a busz szervezését, másrészt nagyon fontos, hogy a zarándoklatra lelkileg is felkészüljünk, és ehhez folyamatosan fogunk küldeni a résztvevőknek inspirációkat a lelki hangolódáshoz.

A szeptemberi lelki felkészüléssel szeretnénk elősegíteni, hogy a zarándoklat során a fizikai út megtétele közben, az élő Isten jelenlétéhez vezető lelki utat is bejárhassuk. Ezért fontos, hogy mielőbb meghozd a döntést, és vegyél részt a lelki felkészülésben is!

Szeretettel: Gyuri atya és a zarándoklat szervezői