Aktuális


Ukrajnai menekültek segítése

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megbízta a Katolikus Karitászt, hogy legyen az Ukrajnából Magyarországra érkező menekültek segítségére. Főegyházmegyénk ebbe a Szent Erzsébet Karitász Központon keresztül kapcsolódik.

Plébániánk gyűjtést tart a következőkre:

  • takaró, matrac (jó állapotú, tiszta);
  • tartós élelmiszer (lehetőleg konzerv vagy liszt, rizs, étolaj, tészta, cukor, bab, borsó stb.; figyeljünk a lejárati dátumra);
  • baba és kisgyerek pelenka;
  • tisztálkodási szerek, cumisüveg, babaholmik, babaruhák (felnőttruhákat nem kérünk)

Ezeket a templom hátsó folyosóján tudjuk leadni.

Pénzt lehet küldeni a menekülteknek a karitász számlájára OTP Bank 11706016-20468198, "Kárpátaljának" közleménnyel, vagy a 1356-os adomány vonalra, vagy a honlapon kártyás fizetéssel: https://karitasz.hu/segitene/onlineadomany Fontos, hogy pénzt Ukrajnába ne küldjünk, mert a bankhálózat erősen akadozik, illetve nem biztonságos.

Szállás felajánlásokat is tehetünk, a Szent Erzsébet Karitász Központ és a Katolikus Karitász email címén vagy telefonszámán.

Önkéntesek jelentkezését is várja a Szent Erzsébet Karitász Központot, jelentkezni a lentebb jelzett elérhetőségeken lehet:

Szent Erzsébet Karitász Központ
Tel.: 30/592-1483
E-mail: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu

Katolikus Karitász
E-mail: karpataljaert@caritas.org.hu


Erdő Péter bíboros üzenete a járványügyi rendelkezések visszavonásáról

"Az állami rendelkezésekkel összhangban - tekintettel a javuló járványhelyzetre - 2022. március 7-étől a templomokban és más zárt terekben tartandó mindennemű közösségi eseményre vonatkozóan az alábbi módon rendelkezem.

Nem kötelező a maszk viselése és a nagyobb távolság tartásának előírása.

Nem kötelező érvényűek azok a liturgikus korlátozások sem, amelyek kizárólag a járvány miatt léptek életbe. A kiengesztelődéskor a kézfogás vagy békecsók az új misekönyvből a hivatalos liturgia szerint is kimaradt.

Kérem, hogy továbbra is felelősen és körültekintően járjunk el, figyelembe véve az esetleges újabb járványügyi előírásokat. Áldoztatáskor a kézfertőtlenítést továbbra is ajánlom.

A szociális és egészségügyi intézményekben azonban továbbra is érvényben maradnak a védekezést szolgáló intézkedések. Kérem azokat, akik ilyen helyeken látnak el szolgálatot, továbbra is tartsák meg a helyi előírásokat!

Továbbá buzdítom a híveket, hogy - amennyiben lehetséges - személyesen vegyenek részt a szentmiséken és egyéb liturgikus alkalmakon."Zugligeti Mobilflotta hirdetése

Plébániánk flottájában a számlatartozások jelentősen megnövekedtek s a kiugróan magas esetszám miatt szigorító intézkedéseket vagyunk kénytelenek bevezetni. A Plébánia megállapodást kötött a Telenorral, mely szerint amelyik hívószámon 3 hónapnyi tartozás összegyűlik a Telenor azonnal korlátozza a hívószámot s feloldásra csak a számlák kiegyenlítése után kerül sor (a visszakapcsolási díj pedig a számlafizetőre terhelődik). A számlatartozások bármely Telenor ügyfélpontban kikérhetők és rendezhetők, nem szükséges hozzá a flottakezelő közbenjárása.

Flottával kapcsolatos ügyintézés a továbbiakban is csak és kizárólag a flotta honlapján, illetve e-mailen keresztül lehetséges! Sem személyes, sem telefonos, sem egyéb (sms, messenger, viber) megkeresésre nem áll módunkban reagálni!

Flottánk zavartalan működése mindannyiunk érdeke!


Plébániai ping-pong  bajnokság

Jelentkezz!
Újra ping-pong bajnokságot szervezünk a plébánián. Három korcsoportban (10-14, 15-18 és 18+), három versenyszámra (egyéni, páros ill. vegyes páros) lehet jelentkezni a hirdetés alján található linken illetve a levelezési listákra feltett űrlap kitöltésével. Személyenként akár több számban is lehet indulni.

Jelentkezési határidő: 2022 január 31.

A résztvevők összesorsolásukat követően részletes tájékoztatást kapnak a selejtezők lebonyolításának feltételeiről. A döntőkre március 27-én vasárnap délelőtt kerül sor a Szent Család teremben. Kérjük, hogy a versenyre csak a Covid szempontjából védettek jelentkezzenek! Nemcsak jó sportolási alkalom,de a személyes találkozásra és ismerkedésre is kiváló lehetőség.


Plébániánk bérmálkozásra készülő csoportja készítette idén a pásztorjátékot, melyet itt lehet megtekinteni:

A pásztorjátékról letölthető az alábbi linkről is:

Pásztorjáték


A héten továbbra is lehet telefonos egyeztetéssel időpontot kérni Gyuri atyától lelkibeszélgetésre vagy szentgyónásra +36 20 823-4699

Látogass el a www.gyuriatyajatekai.hu weboldalra, ahol nagyszerű és hasznos játékokat találsz, melyeket meg is rendelhetsz vagy személyesen a plébánián megvásárolhatsz!

Használd a digitális perselyt a templomban! Érdemes érkezéskor, még a mise előtt élni ezzel a lehetőséggel.

Észrevetted? Már több mint egy hónapja automata, érintésmentes szenteltvíz adagoló van a templomunkban a bejáratnál a baloldali oszlop előtt.