Nagyböjti Lelkiprogram - 2024


Február 24-én szombaton, 13:30-tól plébániai lelkinapot tartunk, melyre 14 éves kortól mindenkit szeretettel várunk. Ezen az alkalmon is lehetőség lesz egyéni imára, megosztásra. Az imádságról szóló tanítást Elek László SJ jezsuita atya fogja tartani. A lelkinapot taizéi imaóra és szentmise zárja.

Ferenc pápa az idei évet az Imádság évének hirdette meg, mely arra szolgál, hogy segítsen bennünket felkészülni a 2025-ös szentév gyümölcsöző megélésére. A tavalyi nagyböjtben is az imádság, azaz az Istennel való személyes kapcsolatunk volt a téma. Ez azonban egy olyan kimeríthetetlen téma, hogy továbbra is erre szeretnénk irányítani a figyelmünket.

Ehhez a Nagyböjt elején az alábbi három ismeretterjesztő írással szeretnénk segíteni a szellemi felkészülést:

Mindenkit arra hívunk, hogy imádkozzon minden nap egyénileg és mégis közösségben. Ehhez nagy segítséget ad a magyar jezsuiták lelkigyakorlatos központja, a dobogókői Manréza, amely online lelkigyakorlata során minden nap küld szentírási igét, napi elmélkedést, képet és zenét az egyéni imádsághoz. Erre jelentkezni a manreza.hu oldalon lehet.

Arra bíztatjuk a plébániai hittancsoportokat, kisközösségeket, hogy hetente vagy kéthetente közös imádsággal és a közös- valamint egyéni ima során szerzett tapasztalatok megosztásával gazdagítsák egymás lelki felkészülését az idei Húsvétra. Amennyiben a hittancsoporton belül szeretne valaki gyakorlati segítséget kapni a megosztások vezetéséhez, az jelentkezzen a Manréza február 13-án, kedden 19:00-tól kezdődő online moderátorképző alkalmára.