Hitoktatás – elsőáldozás és bérmálkozás

A templomi hitoktatás a szeptember 9-vel kezdődő héten kezdődik. A katekézis rendje letölthető innen: A KATEKÉZIS RENDJE2019. Ugyancsak figyelmetekbe ajánljuk az elsőáldozásra és a bérmálkozásra felkészítő csoportokról a felhívást és az információkat, melyekről itt olvashat: 

bérmálkozás

Kedves Fiatalok!
Bérmálkozásra felkészítő két éves kurzust indítunk, hogy a Szentlélekkel kapcsolódjunk Krisztushoz, és az Egyház tagjaiként egymáshoz.
Ha már döntöttél, vagy ha még bizonytalan vagy, de megerősítésre vársz, és már legalább 10. osztályba jársz, jelentkezz a bérmaórákra!
A találkozások heti rendszerességgel, szerdánként 18 órakor szentmisével kezdődnek a Zugligeti Szent Család Plébánia közösségi termében. Első találkozó szeptember 11-én!
Jelentkezni lehet Péch Katánál: pech.kata@pandv.hu ;  0620 9809324

elsőáldozás

Kedves Szülők és Gyerekek!

Az elsőáldozás mindnyájunk számára élmény, meghitt találkozás az Oltáriszentségben jelen lévő Jézussal.

2020-ban sok gyermek számára különösen is kiemelkedő emlékké válhat az elsőáldozás a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) nyitómiséjén. Sokan egész életükre szóló élményként emlékeztek, emlékeznek arra, hogy az 1938-ban hazánkban megrendezett Eucharisztikus Világkongresszuson lehettek elsőáldozók. Most, amikor a 2020. szeptemberében tartandó 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülünk, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nevében arra hívjuk a gyermekeket és szüleiket, vegyenek részt a kongresszus nyitómiséjén, hogy a gyermekek ott, az Eucharisztia nemzetközi ünnepén részesülhessenek az elsőáldozásban.

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) nyitó
szentmiséje szeptember 13-án, vasárnap lesz Budapesten, a Puskás Ferenc
Stadionban.

Plébániánkon két évig készülünk az elsőáldozásra és elsőgyónásra, de erre a nagy eseményre való tekintettel kivételesen azok is részesülhetnek a szentségekben, akik most kapcsolódnak be a felkészülésbe. Másodikosnál fiatalabb gyerekeket nem várunk a csoportokba. A hittanórák – melyeket a Zugligeti Szent Család Templomban tartunk (Szarvas Gábor út 52.) – keddi és szerdai napokon 17 órakor kezdődnek és a szentmisével fejeződnek be 18:25-kor. Az első órát szeptember 2. hetében tartjuk. Jelentkezési határidő szeptember 13.
Jelentkezés módja: Péch Katánál: 003620-9809324; pech.kata@pandv.hu .