Szállást keres a Szent Család

A korábbi évekhez hasonlóan idén is szeretnénk elindítani ezt az imaláncot, mely alkalmat ad arra, hogy lelkileg felkészüljünk Karácsonyra, ugyanakkor lehetőséget teremt arra is, hogy a templomunkba járó családok találkozzanak, és jobban megismerjék egymást, ezáltal erősítsék a közösséget. („Ahol ketten vagy hárman összejöttök a nevemben, köztetek vagyok” Mt 18,20)  Részletek: 

„Szállást keres a Szent Család”

A korábbi évekhez hasonlóan idén is szeretnénk elindítani ezt az imaláncot, mely alkalmat ad arra, hogy lelkileg felkészüljünk Karácsonyra, ugyanakkor lehetőséget teremt arra is, hogy a templomunkba járó családok találkozzanak, és jobban megismerjék egymást, ezáltal erősítsék a közösséget. („Ahol ketten vagy hárman összejöttök a nevemben, köztetek vagyok” Mt 18,20)

A hagyomány szerint december 15-től december 23-ig, 9 napon át, esténként egy-egy család elviszi a Szent Család képét egy másik családhoz, akik azt egy napra befogadják. Együtt imádkoznak, majd a befogadó család szerényen megvendégeli (csak tea v. üdítő és sütemény) és további baráti beszélgetésre marasztalja a vendégeket.  Másnap a képet befogadó család keresi fel a következő családot.

Várjuk a családok, de az egyedülálló fiatalok és idősebbek jelentkezését is.

A jelentkezési lapon a név és elérhetőség mellett kérjük, hogy jelöljétek meg, mely napok alkalmasak nektek, hogy az imalánc sorrendjének meghatározásánál ezt figyelembe tudjuk venni.  Elvben az a család fogadja a képet december 23-án, amelyik az első napon indul vele, de az is lehet, hogy valaki csak az első, vagy az utolsó napot vállalja.

Jelentkezési lapot a Csaliban, ill. az újságos pulton találtok, lehetőség szerint kérjük e-mailben a takzsu47@gmail.com címre elküldeni.

Jelentkezési határidő: 2018. december 11. kedd

A jelentkezőket december 13-án e-mailben vagy telefonon értesítjük a kép fogadásának és továbbadásának időpontjáról és helyszínéről. Ha valaki jelentkezett, és közbejön valamilyen akadály, akkor ezt azonnal jelezze a fenti e-mail címen, vagy telefonon:

06-20/823-46-11 v. 06-1/785-15-99 /Földváry Zsuzsa/.

 

jelentkezési lap:

JELENTKEZÉS a ”Szállást keres a Szent Család” imaláncra

Név:
Lakcím:
Telefon, e-mail:
Mely időpontok megfelelőek:
Mely időpontok biztosan nem jók:
Jelentkezési határidő: 2018. december 11. kedd

Jelentkezés e-mail-ben: takzsu47@gmail.com, ill. 9-én vasárnap a 9 órai szentmise után személyesen.

A jelentkezőket e-mailben vagy telefonon értesítjük a kép fogadásának és továbbadásának helyszínéről és időpontjáról. Információ: Földváry Zsuzsa 06-20/823-46-11 vagy 06-1/785-15-99 (8 és 22 óra között), ill. a fenti e-mail-en.