Kápolnakör

„mert hitünk csak akkor élő, ha Isten nem csak templomainkban,

hanem a hétköznapjainkban is jelen van.”

Igény mutatkozott arra, hogy nemcsak szentmiséken, hanem egyéb összejöveteleken is találkozzunk. Ezekből a találkozásokból alakult 1991-ben a „Tárogató úti Jézus Szíve Kápolna-kör”.

Minden második héten pénteken este jövünk össze. Alapítónk Kozma Imre atyától Jelenits atya, Bolberitz Pál-, Placid-, Lipp László-, Nagy Károly-, Jakus Ottó-, Grácián-, Tömördy-,Nemeshegyi Péter-, Jávorka-, Vida-, Kertész Imre-, Árva Vince atyáig csak néhány név a meghívott lelkivezetők közül. Bodor Gyuri atya, Thorday Attila atya és Sebastian atya nem csak a szentmiséken, hanem lelkigyakorlatokon is segítenek minket. Az ország szép kálváriáin járjuk keresztútjainkat minden húsvétkor, minden év december 23.-án este imádkozunk a Karácsony este- és az ország békéjéért. Évenként tavasszal és ősszel 2-3 napos lelkigyakorlatokra, kirándulásokra indulunk mindig érintve egy-egy búcsújáróhelyet is. Nyáron 6-7 napos utakat szervezünk Erdélybe, Kárpátaljára, Felvidékre, Délvidékre, kis- és nagy Magyarországra.

Közösen ünnepelünk az Egyház ünnepein, de résztveszünk egymás életében, örömökben, gondokban egyaránt, legyen az esküvő, keresztelő, születésnap vagy temetés. Nemcsak a Kápolnában, hanem az életben is tudunk egymásról és vállaljuk egymást.