NEK

A szeptemberben (13-20-ig) megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal kapcsolatban (röviden NEK) a szervezők a következő területeken várják a hívek együttműködését: 

Regisztráljunk, és minél többen vegyünk részt a programokon.
Jelentkezzünk önkéntesnek az előkészületi időre ill. a kongresszus idejére.
16 évesnél idősebbeket várnak.

Szállás felajánlásával fogadjuk be a vidékről vagy külföldről érkező résztvevőket. 

  1. Regisztráció:

A NEK honlapján érhető el 6 nyelven. (iec2020.hu/hu). Javasoljuk az egyéni regisztrációt. Jelenleg a kedvezményes ’korai regisztrációval’ jelentkezhetünk. Pontos helyre csak a nyitószentmisén kapunk jegyet, de a többi nagylétszámú rendezvényre is regisztrálnunk kell. Aki teheti, hét közben is vegyen részt az előadásokon és a fakultációkon.

  1. 2. Önkéntesség:

Csak a magyar nyelvű regisztrációs felületen lehet önkéntesnek jelentkezni!

Két időszakra keresnek önkénteseket: előkészületi idő (augusztusig), illetve főidő, a kongresszus alatt.

Amit az önkéntesek kapnak: egyenruha (póló), étkezés, képzés (lelki és szakmai, ezen belül: protokolláris és egészségügyi), ajándék, hírlevél, kommunikáció, élmény, közösség, csapatszellem megtapasztalása.

Amit kérnek cserébe: 3 “műszak” (3 X 8 óra önkéntesmunkára való elköteleződés, vagyis legalább 3 napon vállaljanak szolgálatot), beleértve a próbanapot is. Ez az idő közösségi szolgálatnak is leigazolható.

Két különleges csapat önkéntes is lesz, őket kiválogatják a jelentkezők közül:

                →sajtóirányító és -kiszolgáló

                →protokoll

3000 fő önkéntesre lesz szükség

 

  1. Szállásfelajánlás

Emlékezzünk az elmúlt évtizedek fontos befogadásaira, melyek családjainkban is sokak életét maradandó élményekkel ajándékozták meg: az NDK menekültek befogadása, a Taize-i találkozók, a Városmisszió. Arra is emlékezzünk, amikor minket vagy a családtagjainkat fogadták be hasonlóan. Legyünk ismét nagylelkűek!

Szállást a következő módon ajánlhatunk fel: legegyszerűbben online a NEK honlapján. Ha ez nehézséget jelent, akkor papír alapon a templomban kihelyezett jelentkezési lapon, amit odaadhatunk Petainek Tibornak, vagy bedobhatjuk a megfelelő dobozba. Ezeket a lapokat Miklódy István, plébániánk szállásmestere továbbítja. Nála érdeklődhetünk miklody_istvan@yahoo.com.