Nagyböjti kezdeményezés

Nagyböjtre, Húsvétra készülve új kezdeményezést indítunk plébániánkon!

Lehetőségünk van rászoruló, nélkülöző, többgyermekes családok, tanyán élő idős emberek életét könnyebbé tenni, Velük személyes kapcsolatot kialakítani. A segítségre akár több hónapja is várók mindegyike valóban rászoruló, segítő szakemberen keresztül (védőnő, családsegítő, szociális munkás) leinformált. Nekik indítunk most gyűjtést, amit ezután havi rendszerességgel szeretnénk folytatni, a szükségletek szerint alakítani és a felajánlott lehetőségekkel fokozatosan bővíteni. Ezért első körben ennivalót gyűjtünk, ebből a szempontból pedig a legjobb adomány egy recept összes hozzávalója (pl. paprikás krumpli, milánói spagetti, krumplis tészta), valamint készétel konzervek, bébiétel, tartós tej, kakaó, levesporok, sajt, édesség, zöldségek, gyümölcsök, stb. Ezeken kívül tisztálkodó-, mosó- és tisztítószerekre is hatalmas szükség van, valamint nagy kincs a pelenka.
Az adományokat a konyha melletti folyosón gyűjtjük 2 hétig, március 8-án estig, az eredményről folyamatos tájékoztatást adok! Hívjatok, írjatok, kérdezzetek, szükség van ránk! 
Nem is gondolnánk, hogy akár a közelünkben, Pest megyében hány olyan család él, ahol a gyerekek éhesen mennek iskolába, vagy az óvodai/iskolai uzsonna az utolsó napi étkezésük, a tanyán élő idős, magányos emberekről már nem is beszélve. Nagyon kiszolgáltatott helyzet ez… nekünk pedig a segítéshez minden szükséges a rendelkezésünkre áll!
Ui.: Ha Valaki munkatársként is szívesen vállalna önkéntes feladatot, szeretettel várom!

Bővebb információ: Földvári Márta (06-20-823-4610, foldvari.marti36@gmail.com)